Oruç tutmayan gençlere dayak

HABERLER

Oruç tutmayan gençlere dayak

İstanbul Kağıthanede üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Güney Minik ile 17 yaşındaki yeğeni Coşkun Minik, iddiayla göre gittikleri bir internet kafede sigara içtikleri için çevredekiler tarafından ramazan ayında sigara içerek saygısızlık ettikleri gerekçesiyle dövülerek hastanelik edildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı Bartındaki Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ıinci sınıf öğrencisi Güney Minik ile aynı mahallede oturan yeğeni Coşkun Minik, bilgisayar oyunu oynamak için Yahya Kemal Mahallesindeki internet kafeye gitti. Bir süre internette oyun oynayan dayı yeğen daha sonra dışarı çıktı.

Oruç tutmayan Coşkun Minik internet ka-fe önünde sigara içerek Güney Minikle sohbet etmeye başladı. Miniklerin iddiasına göre bu sırada yanlarına gelen 5- 6 kişi, ramazan ayında sigara içilmeyeceğini ve kendilerine saygısızlık ettiklerini söyleyerek Minikle-re çıkıştı. Ne olup bittiğini anlamadıklarını söyleyen Güney Minik, gruptakilerin tekme tokatlarla üzerlerine saldırdıklarını belirterek Daha sonra kendimi kaybettim beni hastaneye götürmüşler dedi. Sağ gözüne darbe alan Güney Minik, kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından gözü sargılanarak evine gönderildi.

Olayı duyar duymaz internet kafeye gittiğini söyleyen Güney Minikin annesi Remziye Minik, Biz Atatürkün çocuklarıyız. Burası İran değil ki oğluma böyle yapıyorlar. İsteyen oruç tutar isteyen tutmaz diye tepki gösterdi. Dayak yiyen gençlerin şikayeti üzerine harekete geçen polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

CARREFOUR ALKOL SATMIYOR

Çorumda ramazan ayının gelmesiyle birlikte mahalle baskıları da kendini göstermeye başladı. Dünyaca ünlü mağazalar içki reyonlarını kaldırırken, kentte faaliyet gösteren çok sayıda tekel bayisi kapısına kilit vurdu. Açık kalanlar ise içki reyonlarının üzerini kapatma yoluna gitti. Geçtiğimiz yıl muhafazakar insanların yaşadığı Buharaevler semtinde açılan dünyaca ünlü Fransızlara ait Carrefour Alışveriş Mağazası bölgeden gördüğü baskılar nedeniyle mağaza içerisinde bulunan içki reyonunu kaldırdı. Mağaza içerisinde içki reyonu bulundurma zorunluluğu bulunan firma Çorumda sosyal demokratların yoğun olarak yaşadığı Bahçelievler semtine yeni bir mağaza açarak içki reyonunu buraya taşıdı.

Öte yandan kentte faaliyet gösteren kimi tekel bayileri kapısına kilit vururken kimileride içki bölümünün bulunduğu reyonları kağıt yada kumaş perdelerle kapatmak zorunda kaldı.



Birgün