TEKELİ Dağı On Binlere Büründü(29.07.2007)

HUBYAR KÖYÜ DERNEĞİ / Faaliyetler / 2007 Yılı Faaliyetleri

TEKELİ Dağı On Binlere Büründü(29.07.2007)

29 Temmuz 2007 tarihinde 4. geleneksel hubyar anma töreni ve etkinlikleri görkemli bir şekilde kutlandı. anma töreni hubyar türbesinde şenlikler tekeli yaylasında gerçekleşti. Köy dernekleri vakıflar ve federasyonun desteğiyle yapılan etkinliğimize 10.000 civarında insan katıldı. Gelenekselleştirdiğimiz etkinliğimize alevi-bektaşi federasyonu genel başkanı Selahattin ÖZEL AABF disiplin kurulu başkanı Necati ŞAHİN tokat chp milletvekili Orhan Ziya DİREN, Sivas spor ikinci başkanı Mustafa SÜS çevre belde başkanları hubyar bağlı talip köyler çevre köyler ve yurt içi ve yurt dışında gönlünde hubyar sevgisini yaşatan tüm insanlar katıldı.
Aydın ELVİNİN sunumuyla etkinliğimize ayrı bir güzellik kattı. Çok değerli sanatçılarımız etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadılar ve bu büyük çoşkumuza sevinç kattılar.hubyar köyü derneği başkanı Turan KELLECİ konuşmasında derneğimizin faaliyetlerinden ve gelecekte neler yapılabileceğinden bahsetti ve güzel günlerin bizleri beklediğini vurguladı. Hubyar eğitim vakfı başkanı Hıdır TEMEL konuşmasında hubyar ocağındaki yaşanan sorunları ele alarak tarihte her ocakta bu tür olayların yaşandığını ve hak yerini bulacağını vurgulayarak hubyar eğitim vakfının projelerinden bahsetti. Avrupa hubyarlılar birliği başkanı Erdal ATMACA bu tür etkinliklerin kolay olmadığını ve kendisini de bu yola adadığını vurguladı. Hubyarda bizde varız yöre dernekleri adına konuşan Rıza Adı GÜZEL hubyar kültürünü yaşatmak bizlerin elinde bizlerde bu kültürü sonuna kadar yaşatacağız.diyerek konuşmasını bitirdi. Tekeli yaylasında tüm herkes barışa semah durdu. Türküler şiirler söylenerek etkinliğimiz son buldu.
Tüm etkinliklerimizde bizlerin sonuna kadar destekçisi olan iş adamımız Mustafa ATMACA ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Etkinliğimiz boyunca yol tv ekranlarından canlı yayın olarak verilmiştir. Hubyar şenliğinde bizleri yalnız bırakmayıp bizlere destek veren hubyar mensuplarına ve canlı yayında bizleri izleyip gelemeyen fakat gönülleri bizlerle olan dostlara teşekkür ederiz.

Hubyar Köyü Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği

Hubyar Eğitim Vakfı

Avrupa Hubyarlılar Birliği

Hubyarda Bizde Varız Yöre Dernekleri