Kitap-CD
Dünyaca ünlü Atlas dergisinin Aralık/2009 sayısında Hubyarlılar konu edildi.
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Çarşamba, 02 Aralık 2009 12:15
PDF Yazdır e-Posta

TOKAT / Dağlardaki Âşıklar: Hubyarlılar

Kazakistan'dan 13. yüzyılda su gibi akıp Anadolu'ya geldiler. Her yıl o günlerin anısına 10 bin kişi Tekeli Dağı'na çıkıyor; kırklar kazanı kaynatılıyor, halaylar çekiliyor. Gönül temizliğinin bir işareti olarak da zirvede, doğacak güneş bekleniyor.

Hubyar Köyünde geçirdiğim günler boyunca ağırlandığım türbeye ait misafirhane, uzaklardan gelen herkesin hizmetinde. Tekkenin kuruluş tarihini Ali Kenanoğlu ve İsmail Onarlı’nın Hubyar Sultan Ocağı ve Beydili Sıraç Türkmenleri adlı kitabı şöyle anlatıyor:

Onur Tatar/Atlas Dergisi – Aralık 2009 sayısı

 
İstanbul Kitap Fuarı Açıldı
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Cuma, 30 Ekim 2009 11:33
PDF Yazdır e-Posta

kitapBu yıl 28. İstanbul Kitap Fuarı (TÜYAP) 31 Ekim 2009 tarihinde kitap sevenlerle buluştu. Yurt içi ve yurt dışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı’nda uluslararası etkinliklerin yanı sıra söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk aktiviteleriyle birlikte 297 etkinlik düzenlenecek. 

İmza günleri için tıklayın

 
Ege'de Hak'ka yürüdüler
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Perşembe, 08 Ekim 2009 09:25
PDF Yazdır e-Posta

NTV Tarih Dergisi Ekim/2009 sayısında Şeyh Bedrettin ve Börklüce Mustafa’ yı konu aldı. Dergide Börklüce Mustafa’ nın direniş sergilediği topraklarda bir gezinti yapılmış ve kalıntılar incelenmiş.

HubyarNET-Haber Merkezi – 07.10.2009

 
Bektaşilikte Son Nefes
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Pazar, 02 Ağustos 2009 09:57
PDF Yazdır e-Posta

Mesut Ayar' ın yazdığı bir araştırma kitabı olan Bektaşilikte Son Nefes Giza yayınevinden çıktı. Bu kitapta Yazar,  Bektaşilik -Yeniçeri ilişkilerini çeşitli tarihi örneklerle ve belgelerle ortaya koymakta ve Yeniçeri Ocağının kapatılmasından sonra Bektaşi Dergâhlarının ve bu dergâhlarda bulunan Bektaşi Dede – Babalarının başlarına gelenleri belgelerle aktarmaktadır.

Alevi – Bektaşi toplumunun en çok katledildiği dönemlerden birisi olan II. Mahmut dönemini belge ve bilgilerle görmek, bunun yanı sıra Yeniçerilerin kapatılma sebebini farklı bir bakış açısıyla da okuma imkânı bulacaksınız.

Kitap da özellikle 1826 ‘ lı yıllarda İstanbul’ da bulunan ve tahribata – yıkıma uğramış Bektaşi Dergâhlarını listesini, fermanları ve Dergâhların akıbetini görebileceksiniz.

 
Başka semtin çocukları vizyona giriyor
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Çarşamba, 22 Nisan 2009 07:01
PDF Yazdır e-Posta

İstanbul’un varoşlarından Gazi Mahallesi’nde çekilen film, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde başrol oyuncularından Volga Sorgu Tekinoğlu’na enyi yardımcı erkek oyuncu, Türker İşçi’ye en iyi sanat yönetmeni ve yönetmeni Aydın Bulut’a Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü’nü kazandırmıştı.

Güneydoğu sorunu üzerinden iki yakın arkadaşın yepyeni bir hayat özlemi içinde, yaşadıkları yerden kurtulma hayallerini ve bu yüzden ödedikleri bedeli konu alan bir öykü anlatan Başka Semtin Çocukları, Aşk ve Gurur, Sultan Makamı, Ihlamurlar Altında gibi televizyon dizilerinin yönetmeni olarak hatırladığımız Aydın Bulut’un ilk uzun metrajlı filmi. Filmde Mehmet Ali Nuroğlu, İsmail Hacıoğlu, Volga Sorgu, Ertan Saban, Eyşan Özhim, Bülent İnal, Taner Barlas gibi tanınmış isimler rol alıyor. 24 Nisan 2009’da gösterimde.

 
KIZILBAŞ ALBÜMÜ ÇIKTI
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Pazartesi, 23 Mart 2009 08:29
PDF Yazdır e-Posta

Kızılbaş AlbümüKalan Müzik, “Kızılbaş” adlı bir albüm çıkardı. Bu albümdeki türküler, Türkiye’de asırlardır süren bir tabunun daha yerle yeksan olmasını sağlayacak, “kızılbaş” kelimesine yüklenen olumsuz anlamı yok edecek bir güce sahip. 16 eserin yer aldığı ve Musa Eroğlu, Cengiz Özkan, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sabahat Akkiraz, Erkan Oğur gibi sanatçıların seslendirdiği albüm, bizi tarihin karanlık bir zamanına doğru yolculuğa çıkarıyor.

 
Hubyar Sultan Ocağı ve Beydili Sıraç Türkmenleri
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Salı, 27 Ocak 2009 17:17
PDF Yazdır e-Posta

KİTAP DAĞITIMI HORASAN YAYINLARI TARAFINDAN YAPILMAKTADIR : http://www.horasanyayinlari.com

Hubyar Sultan 

Ürün Detayları

 

Yazarı

Ali Kenanoğlu; İsmail Onarlı

Yayınevi

HUBYAR Kültür Derneği Yayınları

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2003

Dili

Türkçe

ISBN

9759239000

Kaçıncı Baskı

1

Sayfa

344 s.

Cilt

kuşe kağıt, renkli s-b fotoğraflı, orijinal karton kapağında

Boyut

16x24

Ayrıntılar

Hubyar Sultan Ocağı, Alevi Ocaklarının etkinlik bakımından en büyüklerinden birini oluşturuyor. Tokat merkez olmak üzere çevre illerde de bu ocağa mensup birçok talip ve dedesoylu aileler bulunuyor. Geleneksel Alevilik çözülmesine rağmen bu ocakta bugün hala yaşayan Türk inanç ve geleneklerinin izlerini bulmak mümkündür. Dedeler ve Ocaklar konusundaki araştırmalarım sırasında benim de ilgimi çeken bu ocak hakkında ben de Tokat ve çevresinde çeşitli araştırma ziyaretlerinde bulundum. Hubyar Sultan Ocağı’nın bir önemli özelliği onun Rum (Anadolu) Abdalları’nın bağlı olduğu Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi ile bağlantısıdır. Ahmet Yesevi’nin anıldığı pek çok deyiş bugün hala Hubyarlı aşıklarca cemlerde söylenmektedir... Yrd. Doç. Dr. Ali Yaman (Önsözden)

 

Kitabın tanıtımının ve satışının yapıldığı siteler için devamını tıklayınız

 KİTAP DAĞITIMI HORASAN YAYINLARI TARAFINDAN YAPILMAKTADIR : http://www.horasanyayinlari.com

 
HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN YENİ BİR KİTAP
Hubyar.net tarafından yazıldı   
Salı, 27 Ocak 2009 16:50
PDF Yazdır e-Posta

KİTAP DAĞITIMI HORASAN YAYINLARI TARAFINDAN YAPILMAKTADIR : http://www.horasanyayinlari.com

Alevi Yolu

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği; yazarlığını MEHMET SARIYAR'ın yaptığı; HUBYAR SULTAN OCAĞI UYGULAMALARI İLE ALEVİ YOLU ERKANI adlı yeni bir kitap yayınladı.

 

Hubyar Sultan üzerine ilk bilimsel yayın olan ve yazarlığını ALİ KENANOĞLU - İSMAİL ONARLI'nın yaptığı HUBYAR SULTAN OCAĞI VE BEYDİLİ SIRAÇ TÜRKMENLERİ adlı kitabı da yayınlayan derneğin, bu ikinci yayını oluyor.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği; yazarlığını MEHMET SARIYAR'ın yaptığı; HUBYAR SULTAN OCAĞI UYGULAMALARI İLE ALEVİ YOLU ERKANI adlı yeni bir kitap yayınladı.

 

Hubyar Sultan üzerine ilk bilimsel yayın olan ve yazarlığını ALİ KENANOĞLU - İSMAİL ONARLI'nın yaptığı HUBYAR SULTAN OCAĞI VE BEYDİLİ SIRAÇ TÜRKMENLERİ adlı kitabı da yayınlayan derneğin, bu ikinci yayını oluyor.

 

Kitabın içeriği konusunda bilgi veren MEHMET SARIYAR şunları söyledi: