Madımak Oteli müze olacak mı?

HABERLER

Madımak Oteli müze olacak mı?

CHPli Tınastepe, Kültür Bakanı Günaya Gerçekle yüzleşmek, insanlık suçlarını birlikte mahkum etmek farklı kültürleri ve inançları yakınlaştırmak adına Madımak Otelinin müze yapılması yönünde çalışmanız olacak mı diye sordu.

ANKARA - CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Sivas Madımak Otelinin müze yapılması yönündeki talebi Meclis gündemine taşıdı.

Madımak Otelinde 37 aydın ve sanatçının katledilmesinin üzerinden 14 yıl geçtiğini, bu süreçte Madımak Otelinin kültür ve sanat müzesi yapılması yönündeki taleplerin hiçbir hükümet ve bakan döneminde karşılık bulamadığını kaydeden Tınastepe, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın yazılı yanıt vermesini isteyen Tınastepe, Madımak Otelinin halen et lokantası ve kebap salonu olarak işletildiğine dikkat çekerek, Gerçekle yüzleşmek, insanlık suçlarını birlikte mahkum etmek farklı kültürleri ve inançları yakınlaştırmak adına Madımak Otelinin müze yapılması yönünde çalışmanız olacak mı? diye sordu.

Sivasta her yıl düzenlenmekte olan anma törenlerine Hükümet düzeyinde katılım olmadığını da kaydeden Tınastepe, şöyle devam etti

- Almanya Hükümeti, 1993 yılında Solingen Kasabasında bir kundaklama neticesinde hayatını kaybeden beş Türk vatandaşının ailesinden özür dilemiş, yaşananları bir insanlık suçu olarak görmüş, ailelere her türlü katkıyı sağlamış ve katliamın yapıldığı yerde anıt mezar yaptırmıştır. Her yıl yapılan anma törenlerine ise cumhurbaşkanı düzeyinde katılım göstermiştir. Geç de olsa Madımak Otelinde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını biraz olsun hafifletmek yönünde bakanlık olarak bir çalışmanız olacak mı?

- Anma törenlerine hükümet düzeyinde katılım sağlanması yönünde Kültür ve Turizm Bakanı olarak bir çalışmanız olacak mı?

NTV - AA - 05 Kasım 2007 Pazartesi